Cookies
Selectie bevestigen
Alles toestaan

Alles weigeren

Badkamerdesign met SanSwiss douchewanden

Maart 2020
De mogelijkheid om uw badkamer in uw eigen appartement of huis te plannen en deze perfect aan te passen aan uw behoeften is aan de ene kant een behoorlijke uitdaging, maar aan de andere kant een meer dan de moeite waard project als u een paar essentiële zaken in gedachten houdt. Het maakt niet uit of u een specialist raadpleegt voor de planning van uw badkamer of dat u het meeste werk zelf doet.

1. badkamerontwerp - de plattegrond van de kamer

Voordat u begint met de planning, moet u rekening houden met de plattegrond van de kamer. Is de badkamer klein of groot? Heeft de kamer een raam of kan deze later tijdens de renovatie worden geplaatst? Is het plafond recht of schuin? Deze punten hebben een grote invloed op de inrichting van de badkamer. Voor de installatie van een douche biedt SanSwiss tal van series aan, die in verschillende varianten verkrijgbaar zijn en exact op de voor de inbouwsituatie in uw badkamer vereiste afmetingen kunnen worden besteld.

Lees ook de artikelen "De badkamer op zolder - aanbevelingen voor een verstandig ontwerp" en "De badkamer zonder ramen: hoe je het verstandig ontwerpt".
Badkamerdesign met SanSwiss douchewanden
Een badkamer met een normale plattegrond biedt u meer ontwerpmogelijkheden. Vergeet bij de planning niet dat het belangrijkste is om ervoor te zorgen dat de badkamer voldoet aan uw behoeften - bijvoorbeeld, breng wat meer tijd door met het kiezen van de juiste douche. Hoe ruimer de douche, hoe comfortabeler - en een ruime doucheruimte geeft u de perfecte ontspanning na een lange dag werken. Als de grootte van de kamer het toelaat, is de installatie van een ruime inloopdouche zeker een goede keuze!

2. badkamerdesign - kleur

De keuze van het kleurenschema van de badkamer is des te belangrijker, omdat latere wijzigingen veel moeite en kosten met zich meebrengen. Daarom moet u aan de ene kant overwegen welke kleuren u mooi vindt en welke stijl van inrichting u verkiest, aan de andere kant moet u zich niet laten beïnvloeden door modetrends die vandaag de dag veel gevraagd zijn, maar die u over een paar jaar niet meer mooi zult vinden. Laat je inspireren door de vele voorbeelden op het internet of in woon magazines, noteer welke kleuren, patronen en motieven je mooi vindt. We raden ook onze gids aan: "Welke kleur moet ik kiezen voor mijn badkamer?"

3.badkamerontwerp - stijl

Het kleurenschema van de kamer is één aspect, maar je moet ook nadenken over de stijl van de inrichting, want het beïnvloedt zowel de keuze van de badkamerinrichting als het
-meubilair en de accessoires. Hygge-stijl badkamers zijn momenteel erg populair, maar niet iedereen houdt van zulke subtiele, delicate kleuren. Voor wie de voorkeur geeft aan sterke kleuren, vormen en details is er bijvoorbeeld een badkamer in New Yorkse stijl - een populaire maar verfijnde manier om een badkamer in te richten.
Bekijk alle blogberichten