Cookies
Selectie bevestigen
Alles toestaan

Alles weigeren

De badkamer zonder ramen

Maart 2020
Veel appartementen en huizen hebben een interne badkamer zonder ramen. Op het eerste gezicht kan dit als een nadeel worden ervaren, maar het kan net zo functioneel en aantrekkelijk worden gemaakt als een badkamer met daglicht. Maar waar moet je op letten bij het ontwerp?

Zoals bij alle badkamers is een goede ventilatie het belangrijkst, vooral in een badkamer zonder ramen, omdat schommelingen in de luchtvochtigheid en de temperatuur kunnen leiden tot schimmelvorming. Het is daarom ten zeerste aan te bevelen om te zoeken naar moderne en effectieve ventilatieoplossingen. Een deur met ventilatiesleuven op de vloer is een minimumvereiste. Het is ook raadzaam om een ventilator te installeren. Idealiter kan dit direct worden gecombineerd met de lichtschakelaar.

Een badkamer zonder ramen is vaak een vrij kleine kamer. Om redenen van ruimte is een douche dus de betere oplossing. Als de ruimte het toelaat is een ruime inloopdouche een goede keuze. Als u de voorkeur geeft aan een klassieke douchewand, is een versie met een schuifdeur de betere keuze, omdat deze minder ruimte in beslag neemt dan een douche met een vouwdeur.

Als het gaat om de kleurstelling van een binnenbadkamer, moet je donkere kleuren vermijden, ook al vind je ze anders mooi, omdat ze de kamer kleiner doen lijken. In plaats daarvan raden wij lichte, vriendelijke kleuren aan.

Als u op zoek bent naar een opvallende eigenschap, is een kleurrijke kast onder de wastafel een goede manier om kleur in de badkamer te brengen.

De verlichting in een badkamer zonder ramen

Wanneer er geen daglicht binnenkomt, is een goede verlichting vooral belangrijk in een binnenbadkamer. In plaats van de klassieke badkamerlampen zijn er eenvoudigere en effectievere modellen die de ruimte helder verlichten en ook groter doen lijken. Moderne LED-strips, die verkrijgbaar zijn in verschillende kleuren en lichtstemmingen, zijn een zeer aantrekkelijke oplossing. Ze kunnen desgewenst worden aangevuld met bijpassende plafondplekken. Verlichte uitsparingen in de muur, waar een retroparfumflesje of een decoratief fotolijstje als blikvanger kan dienen, kunnen ook de aantrekkelijkheid van een badkamer zonder ramen vergroten als er voldoende ruimte is.
De badkamer zonder ramen

Slimme ontwerptips die uw badkamer zonder ramen laten schitteren

In een binnenbadkamer moet u naast de juiste verlichting ook aandacht besteden aan designelementen die de ruimte visueel vergroten en opvrolijken. Een wand met reflecterende en glinsterende tegels maakt de ruimte groter en waardevoller. Kies een kleur die past bij de tint van de andere muren of een neutraal wit met zilveren of gouden decoraties. Een andere manier om de ruimte groter te laten lijken is het installeren van een spiegel. Hoe groter de spiegel, hoe effectiever. Deze wordt vaak precies tegenover de deur geplaatst. Als je het leuk vindt, kun je ook een hele wand als spiegelwand ontwerpen.

De voordelen van een badkamer zonder ramen

Hoewel veel mensen denken dat het een minder wenselijke oplossing is, heeft een badkamer zonder ramen wel voordelen. U heeft geen tijd nodig om mistige ramen na het douchen weer droog te vegen. Je hoeft ook niet bang te zijn voor nieuwsgierige blikken van de straat of de omliggende huizen. Een badkamer zonder ramen is ook een potentieel ideale plek om make-up aan te brengen. Een comfortabele wastafel met variabele verlichting is voor veel vrouwen een droom die uitkomt. Hier kan het de enige lichtbron zijn - zonder beïnvloed te worden door zonlicht of straatlicht dat door het raam schijnt.
Bekijk alle blogberichten