Cookies
Selectie bevestigen
Alles toestaan

Alles weigeren

De Hygge-trend, Deens welzijn

oktober 2019
Een huis is meer dan een adres, het is ook een plek waar we ons goed voelen. Het is dan ook zeker en vast de moeite waard om van elke ruimte een ontspannend en aangenaam plekje te maken. Enkele jaren geleden is de Hygge-trend ook naar België overgewaaid. Het is een levensfilosofie die teruggrijpt naar de basis en sereniteit. Hoe brengt u de Hygge-stijl tot leven in uw badkamer, de plek waar ontspanning en welzijn centraal staan?

De Hygge-stijl in de badkamer: de basis

De Hygge-trend is een levensstijl die weerspiegeld wordt in de inrichting en decoratievoorwerpen die u kiest. Leg tijdens het ontwerpen van de badkamer eerst de nadruk op de belangrijkste punten en rond af met de kleinste details. Een comfortabele en ruime doucheruimte, met een elegante hoofddouche, zorgt voor een intieme en gezellige sfeer. Het nemen van een douche is inderdaad een uitstekende manier om u te ontspannen: een krachtige en frisse waterstraal zorgt ervoor dat u ’s ochtends meteen wakker bent, terwijl een lichte en warme waterstraal de vermoeide spieren na een drukke werkdag ontspant.

De Hygge-trend in de badkamer:  kleuren

De afgelopen jaren hebben levendige kleuren plaats gemaakt voor lichte en natuurlijke tinten zoals wit, grijs, beige en taupe. Aarzel niet om voor een opvallend accentje te zorgen met kleurrijke accessoires die uw badkamer opnieuw structuur geven. De Hygge-filosofie brengt ons ook dichter bij de natuur door te kiezen voor ruwe materialen die warmte en karakter aan uw interieur geven.

Hoe groter de ruimte, hoe meer lichte plekken. Werk met gelijkaardige kleuren en vergeet het licht niet! In de perfecte inrichting zou er steeds een raam in de badkamer moeten zijn. Zelfs een klein raam kan voldoende zijn om voor wat natuurlijk licht te zorgen. Als u geen raam hebt, kies dan voor een gelijkmatig licht dat niet te fel in uw ogen schijnt. Kies voor lampen met een natuurlijke verlichting.

De Hygge-trend in de badkamer: accessoires

U hebt uw douchewand, kleuren en verlichting al gekozen maar hoe maakt u van uw badkamer een ontspannende plek? Als u volledig voor de Hygge-stijl wilt gaan, dient u de Scandinavische decoratieregels te volgen. Ruwe materialen krijgen de voorkeur. Ze zorgen immers voor gezelligheid en karakter. Kies ook voor mooie geurkaarsen en zachte tapijten om een ontspannend en rustgevend plekje te creëren.

Om de Hygge-trend volledig tot zijn recht te laten komen, is er niets beter dan uw badkamer af te werken met mooie binnenhuisplanten.
Als u de juiste soorten kiest en ze goed onderhoudt, brengen deze planten uw ruimte echt tot leven. Hebt u geen groene vingers? Kies dan voor natuurlijke accessoires en plantaardige motieven. Voeg een vaas met enkele siertakken katoen toe en klaar is Kees!

De Hygge-trend grijpt terug naar het pure minimalisme. Laat uw badkamer er lichter uitzien door uw spullen op te bergen in kastjes. Leg gebruikte handdoeken in een mand met een deksel, controleer regelmatig uw schoonheidsproducten en gooi lege verpakkingen weg. De badkamer in Hygge-stijl wil het dagelijkse leven via kleine, eenvoudige dingen in de kijker zetten, door te beginnen met een plek waar u kunt ontspannen.  
Bekijk alle blogberichten