Cookies
Selectie bevestigen
Alles toestaan

Alles weigeren

Een badkamer in New Yorkse stijl

november 2019
Ongetwijfeld gaat ook jouw hart sneller slaan als je in een film of een serie een typisch New Yorkse loft met ruwe materialen ziet. De Big Apple is een multiculturele stad die designers inspireert door zijn geschiedenis en uitgesproken stijl. Maar hoe ziet een New Yorkse badkamer er nu precies uit? Lees in dit artikel hoe je je badkamer in een loftstijl kunt onderdompelen.

Inhoud
  1. De New Yorkse stijl: waar moet je op letten?
  2. Welke douche past in een New Yorkse stijl?
  3. Het decoratieve accentje om de New Yorkse stijl af te werken

De New Yorkse stijl: waar moet je op letten?

Metaal, hout en glas zijn de drie belangrijkste materialen die je kunt gebruiken om een geslaagde loftstijl te creëren.
Kies voor grijze tinten om de kleur van het beton en metaal mooi te laten terugkomen. De klassieke combinatie van zwart en wit is ook kenmerkend voor de New Yorkse stijl. Ben je op zoek naar een chiquer en meer retro getint interieur? Kies dan voor materialen zoals marmer en gebruik koperkleurige accenten.

De vloer van je badkamer geef je best een vintage tintje! Ga aan de slag met gekleurde cementtegels of een vloer in een dambordpatroon om wat extra karakter aan je badkamer te geven. Als het iets minder uitgesproken mag, kies je best voor een vloer met betoneffect.

Heb je een vrij kleine badkamer? Verf de muren dan in lichte kleuren zoals gebroken wit. Je kunt ook een aantal spiegels ophangen om de ruimte groter te laten lijken en voor wat extra licht te zorgen.

Als het kan, kies je best voor twee wasbakken om de New Yorkse stijl volledig tot zijn recht te laten komen. Lukt dat echter niet, dan kies je best een wasbak in een uitgesproken stijl:  een lavabo op voet of een ovale of rechthoekige lavabo. Ruwe materialen voeren de boventoon om het loftthema volledig tot uiting te laten komen: inox, koper of zink, beton of namaaksteen. Voor een geslaagde vintage stijl kies je een kraan met een handgreep van wit of zwart porselein.

Welke douche past in een New Yorkse stijl?

Douchewanden met een gepolijst-glanzende afwerking zijn het populairst en passen perfect bij deze stijl. Als je echter wat meer karakter aan je badkamer wilt geven, is zwart steeds een goede keuze. Deze inspirerende, mysterieuze, innemende en verfijnde kleur is een echte klassieker en symbool van elegantie en moderniteit.

Een inloopdouche is de beste oplossing om je badkamer in te richten! Hij geeft een nieuwe dimensie aan je ruimte en breekt met de traditionele interieurinrichting.

Het decoratieve accentje om de New Yorkse stijl af te werken

De lofttrend is een vaste waarde in decoratieland. Ze combineert de recycling trend met voorwerpen van designers. Kies bijvoorbeeld voor een glaspartij in je badkamer om de industriële stijl tot zijn recht te laten komen en voor extra ruimte en licht te zorgen.
Je kunt ook kiezen voor retro lampen of zichtbare koperkleurige buizen!

Let wel op dat je niet gaat overdrijven. Door te veel te willen, verdwijnen de verschillende elementen van je badkamer soms op de achtergrond.

Black-Line: douchewanden die de industriële stijl perfect tot zijn recht laten komen

(Her)ontdek onze Black-Line-collectie op http://blackline.sanswiss.com/fr/
Elegante doucheruimtes met een cachet van vervlogen tijden, met vormen en proporties die zowel gul als origineel zijn. De Black-Line-collectie combineert optimale functionaliteit en minimalistische details.
Bekijk alle blogberichten