Cookies
Selectie bevestigen
Alles toestaan

Alles weigeren

Een badkamer met douche en bad

juni 2020
De wens om zowel een douche als een bad in de badkamer te hebben is zeker wijdverspreid, omdat het iedere gebruiker de mogelijkheid biedt om te genieten van de badkamer op de manier die hij/zij het liefste wil. Het is niet nodig om compromissen te sluiten in de planning.

Helaas vereist een dergelijke oplossing de juiste ruimte, anders is het mogelijk dat de badkamer niet aan de eigen eisen voldoet, noch functioneel, noch visueel. Kleine badkamers vereisen een grondigere planning. Een hoekdouche is bijvoorbeeld een zeer goede oplossing - wij bevelen het artikel "Kleine badkamer: beproefde ideeën" aan. Om verschillende redenen is het niet altijd mogelijk om zonder badkuip te gaan bij de inrichting van de badkamer. Hieronder vindt u enkele aanbevelingen over hoe douche en bad verstandig gecombineerd kunnen worden, zelfs in een kleine badkamer.
Een badkamer met douche en bad

douche en bad gecombineerd: De badkamerschermen

kamerschermen voor het bad zijn een populaire en praktische oplossing voor kleine badkamers. Het SanSwiss assortiment omvat een-, twee- of driedelige badschotten en modellen die de installatie van een volledige badkuip mogelijk maken. De meeste SanSwiss badkuipwanden zijn verkrijgbaar in verschillende glas- en profieluitvoeringen, zodat ze gemakkelijk kunnen worden aangepast aan de behoeften van de klant.

De douche naast het bad

Als u een douche en een badkuip in uw badkamer wilt hebben, maar niet genoeg ruimte hebt voor een aparte installatie, raden wij u aan de douchecabine direct naast het bad te installeren. In dit geval wordt de zijwand van de douchewand als verkorte zijwand vervaardigd en wordt deze ofwel direct naast het bad opgehangen ofwel op het bad gemonteerd. Veel douchewanden uit het SanSwiss programma bieden een verkorte zijwand. Kijk op de website van SanSwiss voor informatie over de CADURA, FUN, PUR, SWING-LINE, SWING-LINE F, TOP-LINE en TOP-LINE S serie. Bovendien is het mogelijk om allerlei speciale oplossingen te produceren - met afgeschuinde uitsnijdingen of uitsnijdingen in het glas. Dit maakt het vaak mogelijk om zelfs op ontoegankelijke en ogenschijnlijk moeilijke plaatsen in de badkamer een douche te plaatsen. Zelfs een ingekorte wand kan zo worden voorzien van een afgeschuinde uitsnijding of uitsnijding en aangepast aan de rand van het bad, zodat de douchecabine en het bad direct naast elkaar kunnen staan om ruimte te besparen.
Bekijk alle blogberichten