Cookies
Selectie bevestigen
Alles toestaan

Alles weigeren

Een douche met schuifdeur - Het juiste voor u?

December 2019
De beste oplossing voor uw badkamer is altijd de oplossing die het beste past bij uw behoeften en de beschikbare ruimte. Een douchewand is een aankoop voor vele jaren.

Het is daarom de moeite waard om wat tijd te investeren en na te denken over wat voor u belangrijk is in een douche. Een model met schuifdeuren is om verschillende redenen een goede oplossing.

Waarom is een douchewand met schuifdeuren nuttig?

Het grootste voordeel van een douche met schuifdeur is de ruimtebesparing. Hierover hebben we het al gehad in ons artikel "De zolderbadkamer". De modellen met schuifdeuren zijn de meest zinvolle oplossing, vooral voor een kleine badkamer, omdat ze geen extra ruimte nodig hebben om de deuren te openen. Zo kunt u de onnodige ruimte gebruiken om een kast of een plank voor cosmetica/doeken naast de douche te plaatsen. Een ander belangrijk voordeel van dit type douchewand is dat hij gemakkelijk te reinigen is en niet op de vloer druppelt als de deuren worden geopend. Daarnaast geven steeds meer mensen de voorkeur aan warme vloeren van exotisch hout in plaats van koude stenen tegels. Maar ook geïmpregneerd hout verdraagt geen druipend water, wat niet kan worden vermeden in douches met naar buiten opengaande deuren.

Als de badkamer en het toilet zich ook in dezelfde kamer bevinden, is een douche met schuifdeuren van matglas of decoratief glas ook een goed privacyscherm. SanSwiss biedt een breed scala aan verschillende glasvarianten voor haar douchewanden, decoratief glas met zeefdruk, effectief chroomdecor of foliebedrukking, waar u jarenlang plezier van zult hebben. Zelfs een glas in spiegeloptiek is beschikbaar!

Een douche met schuifdeuren is eenvoudig te reinigen.

Elke douchewand is mooi om naar te kijken, zolang hij maar schoon is en vrij van zeepvlekken, kalkafzettingen of schimmel. Regelmatige reiniging is daarom essentieel. Al het SanSwiss enkelvoudig veiligheidsglas wordt af fabriek geleverd met een AQUAPERLE glascoating (als alternatief: polymeercoating) waardoor het water druppelsgewijs wegstroomt en niet over een oppervlak, waardoor het aantal vlekken wordt verminderd. De AQUAPERLE coating vergemakkelijkt het dagelijks onderhoud en de reiniging van de douche. Met de juiste zorg wordt de transparantie van het glas gedurende vele jaren behouden en zorgt het voor een langdurige klanttevredenheid.
Bekijk alle blogberichten