Cookies
Selectie bevestigen
Alles toestaan

Alles weigeren

Een thuis-wellness in uw eigen badkamer

December 2019
Het is zeker een van de leukste voorzieningen om na een inspannende dag in uw eigen huis te kunnen ontspannen. Hier is een thuis-wellness een geweldige oplossing voor iedereen om het dagelijkse leven te vergeten en zich met zorg te vernieuwen. Hieronder vindt u enkele suggesties voor het ontwerp van uw feel-good oase thuis.

De douche in de Home Spa

Veel mensen associëren een SPA met een bad gevuld met water en badadditieven, waarin u zich uitgebreid kunt ontspannen. De term "SPA" is een backroniem gevormd uit de eerste letters van de Latijnse woorden "sanus per aquam" = "gezond door water". De term staat voor verschillende ontspannings- en wellnesszones in badkamers, hotels of in uw eigen badkamer.

Men moet er echter rekening mee houden dat lange baden in heet water niet goed zijn voor de huid. Ook verkeerd gebruikte etherische oliën en badadditieven kunnen tot irritatie leiden. Daarom raden wij u aan een elegante SanSwiss douche te installeren - uitgerust met een zo groot mogelijke douchekop in combinatie met een regendouche en hydromassage. Deze douche is het middelpunt van uw thuis-wellness. Wees dus niet te zuinig bij het plannen van de grootte van de douche.

Geniet van warme waterstralen om te ontspannen of een verfrissende douche om tot leven te komen. Onder de douche kunt u ook gemakkelijk een peeling op uw lichaam aanbrengen, afspoelen en uw haar met verzorgingsproducten regenereren. Een grote douche maakt de dagelijkse lichaamsverzorging tot een aangename en rustgevende ervaring.

Verlichting in de Home Spa

Ook al worden in veel artikelen over de huiselijke bad waskaarsen vaak voorgesteld als sfeermakers, toch raden wij u liever af om deze kaarsen te gebruiken. Hoewel kaarsen er prachtig romantisch uitzien, zijn ze noch veilig, noch gemakkelijk schoon te maken. Als u ooit heeft geprobeerd om was van de vloer te verwijderen, vooral van een houten vloer, dan weet u wat we bedoelen. Een zinvollere oplossing hiervoor is moderne LED-strips, die in verschillende lichtkleuren verkrijgbaar zijn en waarmee u de architectonische kenmerken van de ruimte kunt accentueren. Zelfs gedimd licht zorgt voor een merkbare sfeer van behaaglijkheid. Als alternatief kunt u ook kleine armaturen met LED-kaarsen opstellen.

Cosmetica in het wellnessbad

Veel fabrikanten bieden speciale bad- en douchecosmetica, etherische oliën voor massages of sensuele bodylotions aan. Hoewel de spasfeer vaak wordt geassocieerd met oosterse aroma's van patchoeli- of ylang-ylangaroma's, kunt u ook verfrissende aroma's van citroengras, eucalyptus of verbena op elk moment gebruiken. Neem de tijd om uit te proberen welke smaken je het lekkerst vindt. Omdat de tijd in het spabad voor uw plezier moet zijn!
Bekijk alle blogberichten