Cookies
Selectie bevestigen
Alles toestaan

Alles weigeren

Elegante badkamer - ideeën voor de inrichting

juni 2020
Het ontwerpen van een elegante badkamer vereist een goede planning. Het is echter de moeite waard om er meer tijd aan te besteden, omdat dit ervoor zorgt dat uw badkamer perfect geschikt is voor uw behoeften. Hier zijn enkele ideeën over wat u moet kiezen en wat u moet vermijden.

Elegante badkamer: bad of douche?

Een elegant interieur wordt meestal geassocieerd met een grote ruimte, marmer op de muren en de vloer, en een groot, vrijstaand bad. Maar er is niet altijd ruimte voor. Wij raden onze brochures aan:  Douche of badkuip - hoe te kiezen en Badkamer met bad en douche - als inspiratie. Als u besluit te gaan douchen, raden wij u een inloopdouche aan. SanSwiss biedt vele oplossingen van dit type, bijvoorbeeld in de CADURA of EASY collectie.

Elegante badkamer: kleuren

Het grootste voordeel van een elegante badkamer is zijn gedempte kleuren. Kies een hoofdkleur voor het interieur, bijvoorbeeld grijs of beige, en voeg contrasterende elementen toe. Het is een goed idee om zwart of marineblauw te introduceren, maar alleen als een accent, zodat het niet domineert en het interieur overweldigt.
Elegante badkamer - ideeën voor de inrichting
Dit soort badkamermeubels hoeft niet koel en minimalistisch te zijn. Een retro-meubel, zoals een handdoekenrek of een stoel, zal het geheel in de kijker zetten. Vergeet niet dat houten meubels goed beschermd moeten zijn tegen vocht en zorgen voor een goede ventilatie in de badkamer.

Een spiegel is altijd een goed idee. U kunt er een paar ophangen en zo het oppervlak van de badkamer optisch vergroten. Kies er een in een minimale lijst of een in een rijkelijk versierde, ouderwetse lijst.
Voeg enkele andere kleuren toe aan uw badkamer door het toevoegen van zeepflessen, handdoeken en geurbakken.

Elegante badkamer: waar kunt u uw wasmachine verstoppen?

We hebben niet altijd een aparte wasruimte, dus een wasmachine in de badkamer is een gemeenschappelijk gezicht. Maar er is geen reden waarom het een blikvanger is. Je kunt het verstoppen in een kast of achter een opengewerkte, verplaatsbare scheidingswand. Hetzelfde geldt voor het wasgoed - een elegante mand is één idee, maar je kunt ook een diagonale lade met tussenschotten in de kast inbouwen.
Bekijk alle blogberichten