Cookies
Selectie bevestigen
Alles toestaan

Alles weigeren

Heldere badkamer met houten accenten: onze ideeën

juni 2020
Een lichte badkamer is altijd een goed idee, omdat heldere kleuren de ruimte optisch vergroten - en je kunt waarschijnlijk geen badkamer hebben die te groot is. Als je het combineert met hout, bereik je het gewenste effect van warmte, sfeer, wat perfect past bij wat de badkamer voor ons moet zijn. Wij hebben een paar ideeën voor u over hoe u deze combinatie kunt afwisselen.

Heldere badkamer met houten accenten: moet het hout zijn?

Over hout in de badkamer hebben we al geschreven in onze gids Hout in de badkamer: hoe doe je het goed. Er zijn steeds meer economische oplossingen, goede impregneermiddelen. Maar als je niet echt hout gebruikt en je houdt van deze patronen, kijk dan eens naar de houtimitatietegels. Er zijn er veel, zowel voor vloeren als voor muren. U hoeft zich geen zorgen te maken over hoe u ze moet reinigen, ze worden niet vuil van overtollig vocht, u kunt de kleur kiezen en er precies uitzien.
Heldere badkamer met houten accenten: onze ideeën

Meubels in een lichte badkamer met houten accenten

Als u kiest voor een houten vloer in uw badkamer, moeten de meubels niet in de kleur van natuurlijk hout zijn. De reden hiervoor is eenvoudig: het hout op de vloer zal in de loop van de tijd van kleur veranderen, meer dan kasten of planken. Na verloop van tijd zal het verschil in kleur zeer zichtbaar zijn. Kies in plaats daarvan voor off-white shabby chique kasten, neutrale, functionele gelakte plankenkasten of zelfs delicate boombarkasten.
Hout ziet er het beste uit met edele grondstoffen. Kunststof, opvallende details zullen er kunstmatig uitzien. Kies steen of steen imitatie badkameraccessoires, een eenvoudige spiegellijst of een spiegel zonder lijst. In onze gids over het inrichten van een zolderbadkamer, schreven we dat in een lichte badkamer met hout, bijvoorbeeld in de vorm van zichtbare plafondbalken, ook bakstenen een grote rol zullen spelen.

Heldere badkamer met houten accenten: verschillende soorten afwerkingen

Als we denken aan een lichtgekleurde badkamer met hout, zien we meestal witte muren en een grenenhouten vloer met een intense goudgele kleur. Een zeer modieuze combinatie is ook gebroken wit en grijs. Wanden in een zeer lichte, poederachtige roze kleur, grijs geverfde houten vloer en meubels in dezelfde kleur is een andere goede richting. De Sanswiss douchecabine uit de Black Line collectie zal hier een sterk contrapunt zijn - het geeft de hele ruimte definitie en compenseert de pastelkleurige zoetheid.
Bekijk alle blogberichten