Cookies
Selectie bevestigen
Alles toestaan

Alles weigeren

Hout in de badkamer - waar moet je op letten

Februari 2020
De eerste baden met hout als inrichtingsmateriaal werden iets meer dan tien jaar geleden aangeboden. Op dat moment was het nog steeds moeilijk om het juiste hout te vinden. Het was ook erg duur en niet iedereen kon zich opwinden over exotische bossen of een koloniale badkamer. Vandaag de dag zijn er gelukkig nog vele andere mogelijkheden hoe u uw bad met hout in de verschillende stijlen kunt indelen.

Inhoud
  1. Houten vloeren in de badkamer
  2. Houten meubilair in de badkamer
  3. Wat is goed te combineren met hout?

Houten vloeren in de badkamer

Een houten vloer is de gemakkelijkste manier om hout in de badkamer te brengen. Naast exotische houtsoorten is vooral het gebruik van regionaal hout, zoals beuken, eiken of lariksen, dat slechts weinig vocht opneemt, geschikt, waardoor het nauwelijks krimpt of opzwelt zoals andere houtsoorten.  Houd er echter rekening mee dat de houten elementen voor de montage een speciale behandeling moeten ondergaan. Na de installatie moet het oppervlak waterdicht worden gemaakt en regelmatig worden geolied om te voorkomen dat er vocht in het hout terechtkomt. Voor een professionele installatie moet een gespecialiseerd bedrijf worden ingeschakeld.

Houten meubilair in de badkamer

Een andere goede manier om hout als decoratief element in de badkamer te brengen is het gebruik van houten meubilair. De enige beperking hier is zeker de beschikbare ruimte. Als u een grote badkamer, een lichte ruimteverdeler of een houten scherm dat de toiletruimte scheidt van de badkamer kan er erg mooi uitzien. Een kast of open houten planken zijn net zo nuttig als een stijlvolle kapstok. Natuurlijk moet het meubilair ook regelmatig worden onderhouden. Het is het beste om de verkoper te informeren wanneer u het meubilair koopt waar u het wilt plaatsen. Dan kan hij een geschikte impregnering voorstellen die de kleur van het hout niet verandert en een lange levensduur garandeert.

Wat is goed te combineren met hout?

Vroeger werd donker exotisch hout meestal gecombineerd met decoratieve elementen uit de koloniale periode. Door de verscheidenheid aan houtsoorten en kleuren is het nu gemakkelijker om een houten vloer in verschillende tinten en stijlen te creëren. Hout biedt vele mogelijkheden. Het is geschikt voor een badkamer in Hygge-stijl met neutrale kleuren en voor een badkamer in Japanse stijl. Laat je gewoon inspireren.

Heeft u nog andere ideeën over het gebruik van hout in uw badkamer? Wilt u andere kleuren of een andere stijl? Als er geen sprake is van een houten vloer, dan is een houten spiegellijst, houten planken voor cosmetica of een rustieke houten emmer wellicht een zinvol alternatief.

Hout in de badkamer - welke douche hoort erbij?

Hoe goed de houten vloer ook geïmpregneerd is, hij mag niet meer dan absoluut noodzakelijk in contact komen met water. Daarom worden vrij toegankelijke inloopdouches voor houten vloeren niet aanbevolen. Voor een houten vloer adviseren wij een klassieke SanSwiss douchewand. Of het nu gaat om een kaderloos of met een elegant profiel, het is helemaal naar uw smaak. Wij bevelen bijvoorbeeld een model uit de CADURA-serie aan, dat ergonomie combineert met een elegant design en een hoge mate van transparantie. Deze serie omvat modellen met draai- en schuifdeuren. Deze laatste zijn zeker een goede keuze voor een badkamer die gedomineerd wordt door hout.
Bekijk alle blogberichten