Cookies
Selectie bevestigen
Alles toestaan

Alles weigeren

Industriële douchecabine - wat te kiezen?

juni 2020
Industriële douchecabine - wat te kiezen?

Koude, sobere industriële stijl is een van de sterke trends sinds jaren. Lofts zijn ontstaan uit noodzaak - mensen met beperkte middelen hebben in voormalige fabrieken, magazijnen en assemblagefabrieken gewoond en deze zo veel mogelijk omgebouwd tot mensvriendelijke interieurs. Het voordeel van lofts is altijd al veel ruimte geweest, maar het ontbrak ze aan duidelijk afgebakende ruimtes, zoals de keuken of de badkamer. In de badkamer resulteerde dit in onbedekte leidingen aan de wanden, glazen wanden die de douche van de rest van de ruimte scheidden en verlichting in een minimalistische vorm - vaak was het een gloeilamp aan een kabel.

Tegenwoordig zijn interieurs in industriële stijl een keuze, geen noodzaak - maar des te belangrijker is het om te weten hoe het er authentiek uit moet zien.
Industriële douchecabine - wat te kiezen?

Wat voor soort interieur voor een industriële douchewand

Het valt niet te ontkennen dat het beste interieur ruim zal zijn. Als u zich net in het stadium van het huisontwerp bevindt, overweeg dan om de hoofdslaapkamer te combineren met de badkamer - het verwijderen van de muren zal de ruimte openen en u in staat stellen om een goede imitatie van een loft te creëren. De zolder van het huis kan een perfecte keuze zijn voor zo'n ruimte. In onze Attic Bathroom Guide vindt u veel ideeën. Echter, als u geen wijzigingen kunt aanbrengen in uw plattegrond en de badkamer is al ingericht, denk dan na over hoe u de loft, de industriële uitstraling, kunt accentueren. Een goed idee is een stenen muur of een betonnen vloer.
SanSwiss biedt een grote keuze aan douchewanden, zowel klassiek als walk-in, die perfect passen bij deze interieurstijl. Wij bevelen vooral de EASY BLACK LINE collectie aan, maar het is ook de moeite waard om een kijkje te nemen bij de TOP-LINE S BLACK LINE collectie en het minimalistische walk-in design.

Industriële douchewanden: welke details?

In plaats van gepolijste lampen, raden wij u aan om ruwe lampen aan de kabel te hangen, zijverlichting in de werkplaats (u vindt ze in elke woonwinkel), en voor het opbergen van cosmetica, handdoeken en dergelijke - barretjes. Als een kantoor of een garage in de buurt oude meubels aan het wegwerken is, zoek dan een blikken kast voor documenten of gereedschap - geschilderd in glanzend zwart kan het gebruikt worden als kaptafel.

Industriële douchecabine in een kleine badkamer

Niet alle badkamers zijn ruim, maar als je een kleine ruimte hebt, kun je het nog steeds in een industriële stijl inrichten. Witte wanden en vloeren, een douchecabine met zwarte profielen, minimale decoratie, verlichting in de vorm van een LED-strip - dat kan werken!
Bekijk alle blogberichten