Cookies
Selectie bevestigen
Alles toestaan

Alles weigeren

Inloopdouche: voor- en nadelen

juni 2020
Het ziet er modern uit, is gemakkelijk schoon te maken, maar is het geschikt voor iedereen? Vandaag bespreken we de inloopdouche, de voor- en nadelen ervan.

Hoe ziet een inloopdouche eruit?

Als je er naar kijkt, is dit soort douche slechts een glazen plaat, die de badkamer scheidt van de strikt genomen badzone. Maar dat is slechts één mogelijkheid. Sanswiss biedt veel meer intrigerende oplossingen, zoals een chromen decor dat boomtakken imiteert of een gedeeltelijk ondoorzichtige glazen wand. Een spiegelstrip is ook een perfecte oplossing - deze vergroot niet alleen visueel de ruimte, maar maakt het ook mogelijk om een van de wanden van de douchecabine als spiegel te gebruiken.

Bovendien heeft dit type douche geen architectonische barrières, wat gewaardeerd zal worden door ouderen of mensen die zich moeilijk kunnen verplaatsen.

Past een inloopdouche in een kleine badkamer?

Hoewel de meeste visualisaties in interieurtijdschriften grote badkamers promoten, mogen we niet vergeten dat dit niet het enige type is dat er is. De meesten van ons hebben beperkte ruimte beschikbaar - en hier past de inloopdouche perfect. Waarom? In de tekst over ergonomie in de badkamer schreven we over de noodzaak om ruimte te reserveren voor het openen van de deur naar de douchecabine of voor het verlaten van de badkuip. Hier hoeft u niet te berekenen waar de deur eindigt, want de hele douche is een rechthoek die op de vloer is gemarkeerd, gescheiden door een glazen ruit.

Bovendien heeft de inloopdouche meestal een neutrale kleur en vorm, zodat hij niet veroudert. Als u moe wordt van de extra's die u voor uw badkamer kiest, kunt u gemakkelijk van een hygge-stijl badkamer naar een zolderachtige, industriële stijl.

Wat moet u onthouden bij het kiezen van een inloopdouche?

Het enige wat u moet onthouden als u een inloopdouche overweegt, is dat u een goed afwateringssysteem moet installeren. Een douchebak op vloerniveau heeft altijd de juiste kanteling, de vloer, maar u moet er wel voor zorgen dat de ventilatie voldoende is. Een inloopdouche genereert meer stoom en vocht, omdat de warme lucht zich bijna ongehinderd door het hele appartement verspreidt.
Bekijk alle blogberichten