Cookies
Selectie bevestigen
Alles toestaan

Alles weigeren

Japanse stijl badkamer - Wat U daarover moet weten

December 2019
Japan is voor veel reizigers een magisch land dat zich onderscheidt van veel andere landen. Hoewel veel Japanners in een meer Europese stijl in hun huizen wonen, heeft de Japanse stijl badkamer niets te maken met wat we ons voorstellen als we Japanse kunst of een klassieke Japanse film bekijken. De badkamer in Japanse stijl staat voor een individuele stijl en is een stijl om rekening mee te houden.

Inhoud
  1. Japanse stijl badkamer - grootte
  2. Japanse stijl badkamer - de inrichting
  3. Japanse Stijl Badkamer - De kleuren

Japanse stijl badkamer - grootte

Japanse baden zijn niet altijd grote kamers die zijn verdeeld in verschillende ruimtelijke niveaus - het concept van verschillende ruimtelijke niveaus komt later weer terug. Vaak moet de beperkte ruimte voldoen aan de behoeften van mensen die onder één dak wonen. Maar het is ook mogelijk om een passende sfeer te creëren in een kleine badkamer in een appartement. Het is erg belangrijk om de toiletruimte te scheiden van de douche. In de Japanse cultuur wordt bijvoorbeeld veel gebruik gemaakt van schuifelementen of houten schermen met een papieren coating. Deze zogenaamde Shōji's kunnen echter door de vochtigheid in het bad schade oplopen. Als alternatief kunnen elementen van semi-transparant glas of een wand van glazen stenen worden geleverd. Dit brengt herinneringen terug aan water - en water is het belangrijkste element in een Japanse badkamer.

Een soortgelijk effect kunt u bereiken door het installeren van een inloopdouche op de begane grond met een grote regendouche, waarbij de veiligheidsglasdouchewand als esthetische ruimteverdeler dient, mits dit vanuit ruimtelijk oogpunt mogelijk is. Japanse mensen geven de voorkeur aan dergelijke doucheoplossingen omdat een badkuip vooral wordt gebruikt voor ontspanning en niet voor reiniging en hygiëne.

Japanse stijl badkamer - de inrichting

Als er voldoende ruimte is, moet er naast de douche ook een badkuip worden voorzien. In tegenstelling tot een normale badkamer moet u echter kiezen voor een plat rond of ovaal bad op vloerniveau voor een badkamer in Japanse stijl. Dit brengt dan de verschillende niveaus in het spel, waarbij de badkuip niet meteen in het oog springt. Houd er echter rekening mee dat dit type bad op vloerniveau alleen geschikt is voor huishoudens zonder kleine kinderen.

Japanse mensen hechten veel belang aan hygiëne. Als u op het internet surft, vindt u veel foto's van Japanse toiletten met discrete geluiden, warme waterstralen of verschillende soorten geurverspreiders. Je kunt aan zo'n hightech toilet denken, maar het is makkelijker om een bidet te installeren. In ieder geval moet het toilet gescheiden zijn van de badruimte.

Japanse Stijl Badkamer - De kleuren

Wie van neutrale kleuren houdt, zal blij zijn, want een Japanse badkamer heeft geen opvallende kleuren. Hoe eenvoudiger, hoe beter. De voorkeurskleuren zijn wit, beige en vooral hout. Als u de ruimte meer wilt accentueren, kunt u dit beter doen met accessoires.

Japanse stijl badkamer - De accessoires

Het belangrijkste accessoire is een spiegel - die groot en rechthoekig moet zijn. Zo kunt u zichzelf van top tot teen zien voordat u de badkamer verlaat. Een extra aparte spiegel moet boven de gootsteen staan. De spiegels zorgen er ook voor dat de ruimte groter lijkt.

Bamboestokken zijn ook een zeer populair element voor de binnenhuisinrichting. Als je iets ongewoons wilt, kies dan voor een Japanse bonsai boom. Houd er echter rekening mee dat het behoud van zijn expressieve vorm veel tijd en moeite zal vergen. Als je geen groene vingers hebt, raden we je aan om de Japanse stijl in je badkamer uit te drukken met lantaarns, origami hanglampen of prints met Japanse motieven.

En vergeet niet een eenvoudige plank voor zachte, discrete handdoeken.
Bekijk alle blogberichten