Cookies
Selectie bevestigen
Alles toestaan

Alles weigeren

Minimalistische badkamer: hoe maak je het?

juni 2020
Terwijl een tiental jaren geleden uitgebreide, detailrijke ontwerpen de boventoon voerden in de binnenhuisarchitectuur, is sinds enige tijd het populaire modeprincipe weer in de gunst: minder is meer. Een minimalistische badkamer is slechts één van de richtingen - zeer indrukwekkend, als het goed gedaan is. Hoe kan men zich niet vergissen? Wij bevelen onze gids aan.

Minimalistische badkamer: ruimte

De essentie van het minimalisme is om de inhoud van de ruimte te beperken tot wat nodig is - in ieder geval op het eerste gezicht. We moedigen geen ruwe betonnen muren en vloeren aan met een inloopdouche in het midden van de kamer. Wat in een interieurmagazine de aandacht kan trekken, heeft zelden zin in het dagelijks leven.

Naast de typische badkamerinrichting, zoals een douchecabine, toilet en wastafel, heb je ook planken, kasten en soms een wasmachine nodig als je daar in een andere kamer geen ruimte voor hebt. Maar dat betekent niet dat alles in één oogopslag zichtbaar moet zijn. Maak gebruik van de drukte in de kamer en plaats de kasten daar, verberg de wasmachine achter een schuifwand, bijvoorbeeld in een Japans shoji type. De SanSwiss douchewand uit de EASY BLACK LINE collectie past perfect in zo'n wand.

Minimalistische badkamer: vormen

Of u nu kiest voor vierkanten, rechthoeken of cirkels die in de hele badkamer worden herhaald, is van ondergeschikt belang. Het belangrijkste is om vast te houden aan deze ene vorm - zodat alles in elkaar past. Rechthoeken zijn het makkelijkst in te passen, en ook badkamermeubels in deze vorm zijn het makkelijkst te vinden. Vermijd zichtbare grepen, ingewikkelde badkamerkranen en onnodige versieringen.

Minimalistische badkamer: kleuren

De meest voorkomende kleuren voor een minimalistische badkamer zijn grijstinten, wit en zwart. Tot op zekere hoogte zijn dit oplossingen die bekend zijn van de badkamer in New Yorkse stijl. U kunt ook een andere kleur kiezen, eerder in een koele tint. Hoewel houten accenten worden geassocieerd met andere soorten interieurs, kunnen ze met succes worden gebruikt - een wastafelmeubel of een houten ladenkast is een goede manier om uw badkamer een persoonlijk tintje te geven.
Bekijk alle blogberichten