Cookies
Selectie bevestigen
Alles toestaan

Alles weigeren

Welke kleur moet ik kiezen voor mijn badkamer?

Maart 2020
Het kiezen van de juiste kleur voor uw badkamer is erg belangrijk. Een vroege renovatie door een mislukte kleurkeuze, waar u zich niet prettig bij voelt, gaat altijd gepaard met hoge kosten. Denk dus goed na over welke kleuren je wilt, maar ook hoe de andere kamers in je huis zijn ontworpen, voordat je een beslissing neemt. Pas het kleurontwerp van uw badkamer aan uw ideeën aan, maar houd ook rekening met de ruimtelijke omstandigheden om uiteindelijk uw feel good badkamer te realiseren.

Heldere badkamer kleuren

Lichte badkamer kleuren zijn zeer populair en worden vaak gebruikt - bijvoorbeeld een neutraal wit, een lichtbeige of verschillende grijstinten. Deze kleuren hebben twee voordelen in het badkamerdesign: Ten eerste vergroten ze de ruimte visueel en ten tweede maken ze het gemakkelijker om geschikte accessoires te kiezen en regelmatig te vervangen - ook al is dit slechts seizoensgebonden. Als u niet wilt dat uw badkamer er saai uitziet, kunt u een muur een sterker accent geven, bijvoorbeeld met een contrasterende, felle kleur, een behang met een interessant patroon of een mooie fotoafdruk.
Welke kleur moet ik kiezen voor mijn badkamer?
In een lichte badkamer zijn profielarme douchewanden van SanSwiss, zoals de ANNEA serie, aan te bevelen. Douchecabines uit deze serie zijn aantrekkelijk door hun eenvoudige vormgeving in combinatie met elegante scharnieren en een opvallende deurklink. De ANNEA serie sluit aan bij de actuele designtrends in de badkamerbranche en integreert zich harmonisch in een helder vormgegeven badkamer.

Inspiratie voor de lichte badkamer vindt u ook in de "Japanse stijl badkamer". Neutrale kleuren, minimalistisch beslag en eenvoud zijn de opvallende determinanten van deze stijl.

Donkere badkamer kleuren

Donkere kleuren zijn ook al jaren een populaire trend in het badkamerdesign. Wij raden deze kleurkeuze alleen aan voor grotere kamers. Hier ziet het er zeer elegant en indrukwekkend uit. Vaak zie je het klassieke zwart, dat als wandkleur wordt gebruikt of specifiek voor de inrichting wordt gebruikt. Een zwart bad, een zwarte wastafel of een douchewand met zwarte profielen missen hun effect niet. SanSwiss douchewanden uit de SOLINO Black Line serie zijn de perfecte keuze voor een donkere badkamer. Het matzwarte, gladde oppervlak creëert een unieke stijl die de stijlvolle sfeer van de badkamer perfect weerspiegelt. Een succesvol voorbeeld van een dergelijk interieur is de badkamer in New Yorkse stijl. De heldere kleuren en verfijnde details trekken de aandacht.
Bekijk alle blogberichten