Cookies
Selectie bevestigen
Alles toestaan

Alles weigeren

Glass 1989 en Karol

Härkingen, maart 2023
SanSwiss kondigt de overname aan van twee Italiaanse bedrijven: Glass 1989 en Karol.

De Zwitserse onderneming SanSwiss AG heeft de overname aangekondigd van Glass1989 Srl en Karol Italia Srl, twee dochterondernemingen die voorheen volledig in handen waren van Synergia Group. De ondertekening vond plaats begin maart 2023.


Het hoofddoel van de overname voor SanSwiss is het betreden van de Italiaanse markt voor douchewanden, waar het bedrijf nog niet aanwezig was. Er worden aanzienlijke nieuwe synergiën verwacht op het gebied van marketing, technologische ontwikkeling, productinhoud en administratieve diensten, maar ook door insourcing en nieuwe productontwikkeling. Alle ondernemingen en merken zullen hun onafhankelijke verkoopactiviteiten in de respectieve kanalen en landen zonder onderbreking voortzetten.

Olivier Gunther en Sebastian Hainz, co-CEO's van SanSwiss, kijken nu al naar de toekomst :
"In de komende maanden zullen wij ons stap voor stap concentreren op de prioriteiten om onze gemeenschappelijke synergiën te versterken.
Onze intentie is duidelijk : wij willen de voordelen en de ervaring van al onze Europese partners en klanten verbeteren. Glass1989 en Karol zijn bekende merken en hebben een uitstekende reputatie verworven op hun nationale markt, maar ook buiten de grenzen van Italië. Tegelijkertijd heeft SanSwiss de afgelopen jaren een aanzienlijke groei doorgemaakt. Binnen de nieuwe groep zijn wij met drie productievestigingen aanwezig in vele belangrijke Europese landen. Wij staan bekend om onze ruime ervaring en prestaties op het gebied van douchewanden en andere badkamerproducten. Wij hebben er alle vertrouwen in dat de uitgebreide groep zich de komende jaren met succes verder zal ontwikkelen. »

Stefano Boccalon, de vroegere eigenaar, blijft aan als directeur van Glass1989 en Karol en wordt verantwoordelijk voor de Italiaanse markt. Als lid van de groepsdirectie zal hij ook de komende jaren een actieve rol spelen bij de uitbreiding van SanSwiss. Hij onderstreept de strategische geschiktheid van de toetreding tot de SanSwiss Groep: "Als één van de Italiaanse marktleiders sinds vele jaren in de decoratie en high-end uitrusting van badkamers en wellnessruimten, zijn wij er trots op toe te treden tot de SanSwiss organisatie en zo het bestaande portfolio van producten en diensten in de sector van de douchewanden uit te breiden. Ik ben meer dan blij dat we met al onze medewerkers aan boord een veelbelovende gezamenlijke toekomst tegemoet gaan."

Over SanSwiss: De SanSwiss Groep is een internationaal succesvolle fabrikant van douchedeuren, -wanden en -bakken. De uitgebreide groep omvat productiebedrijven in Tsjechië, Italië en Roemenië, alsmede onafhankelijke verkoopafdelingen in Frankrijk, Duitsland, Italië, Polen, Tsjechië, Zwitserland en Roemenië, met verkoopactiviteiten in de belangrijkste Europese landen en enkele overzeese markten.

Glass 1989 Srl houdt zich voornamelijk bezig met de ontwikkeling, productie, verwerking en marketing van wellness- en andere badkamerproducten en heeft meer dan 30 jaar operationele ervaring in de sector. Karol Italia Srl is een naamloze vennootschap naar Italiaans recht, gespecialiseerd in badkamermeubels en aanverwante producten. De nieuwe SanSwiss bedrijvengroep heeft ongeveer 400 werknemers.

www.sanswiss.com  |  www.glass1989.com  |  www.karolitalia.com



SanSwiss Glass Karol
Terug