Cookies
Selectie bevestigen
Alles toestaan

Alles weigeren

OVER ONS

De SanSwiss Group is een internationaal succesvolle fabrikant van douchewanden en douchebakken. Het hoofdkantoor bevindt zich in Härkingen, Zwitserland. De groep omvat 3 productiebedrijven in Frankrijk, Tsjechië en Roemenië en onafhankelijke verkoopbedrijven in Frankrijk, Duitsland, Polen, Tsjechië, Zwitserland en Roemenië met verkoopactiviteiten in 18 Europese landen.
SanSwiss Hrkingen
SanSwiss Jin
SanSwiss

OVER DE RONAL GROUP

Het hoofdkantoor is gevestigd in Härkingen, Zwitserland, de RONAL GROUP is een van 's werelds toonaangevende fabrikanten en leveranciers van lichtmetalen velgen voor auto's en commerciële voertuigen.

Op 13 productielocaties op drie continenten produceren we meer dan 21 miljoen wielen per jaar. Het bedrijf is gestaag gegroeid sinds het werd opgericht in 1969 en heeft momenteel meer dan 8000 mensen over de hele wereld die één ding delen met hun klanten: de passie voor wielen.

De sanitaire geschiedenis van RONAL begint in 1981, toen de toenmalige eigenaar van RONAL AG, Karl Wirth, besloot om naast de productie van lichtmetalen wielen een tweede steunpilaar te bouwen met de productie van douchewanden.

De succesvolle positionering van het merk RONAL in de Europese sanitaire markt leidt in 2009 tot de oprichting van een holdingbedrijf met hoofdzetel in Härkingen / Zwitserland, waarin alle sanitaire bedrijven onder het SanSwiss-merk worden gecombineerd.

Vandaag is de SanSwiss Group een succesvolle Europese groep die zich consequent richt op kwaliteit, innovatie, design en duurzaamheid. Grootst mogelijk klantvoordeel en een lange levensduur van de producten vormen een essentieel onderdeel van de wereldwijde bedrijfsfilosofie.

www.ronalgroup.com

Geschiedenis van SanSwiss

Van 1981 tot 1999

In 1981 besluit Karl Wirth, eigenaar van Ronal, een nieuwe poot op te zetten bij zijn internationale bedrijf, dat al marktleider is. Hij voelde zich niet enkel gebonden aan de autobranche en wilde graag ook werken op andere terreinen met potentieel. In Bitche in Frankrijk, vlakbij de Duitse grens, begint met de fabricage van douchescheidingswanden de sanitairgeschiedenis van Ronal.

1999

Net als bij het succesrecept voor de vervaardiging van velgen, wordt ook bij de productie van douchewanden gemikt op innovatie, design en kwaliteit. De voortdurende groei op de markten in Frankrijk en Duitsland leidt in 1999 tot het besluit om in Tsjechië, in de velgenfabriek in Jicin, gebruik te maken van synergie en ook met de productie van doucheafscheidingen te beginnen.

2000

Deze nieuwe productiecapaciteit maakte het mogelijk nieuwe markten in Europa op te bouwen en leidde tot de oprichting van zelfstandige verkooporganisaties in Spanje, Tsjechië en Polen, alsook tot een uitbreiding van de markt in nieuwe landen als Slowakije en Hongarije.

2001

Nadat achttien maanden ervaring was opgedaan in Jicin, was de tijd gekomen om op dezelfde plek te verhuizen naar een nieuwe moderne fabriek. Op een productie-oppervlak van 10.000 m2 worden met de modernste technieken talrijke series uit ons assortiment vervaardigd, met de hoogste kwaliteitsgarantie.

2009

De nieuwe positionering van het merk Ronal op de Europese markt bracht nieuwe overwegingen mee, dus ook het besluit om een nieuwe holding op te richten, waarin alle sanitairbedrijven onder een zelfstandig dak konden worden ondergebracht. Hiervoor werd in 2009 het merk SanSwiss opgericht. De hoge acceptatiegraad van onze producten op de bestaande markten creëerde een vraag naar het merk SanSwiss in andere landen zoals België, Luxemburg, Zwitserland, Oostenrijk, Rusland en Roemenië.

2010

Om te voorzien in de aanhoudende vraag en de markt in andere landen te kunnen betreden, werd in januari 2010 in Roemenië een nieuwe SanSwiss vestiging opgericht. Als extra productieplek met een eigen verkooporganisatie dient deze vestiging in Timisoara ook als logistiek centrum voor de handel in de Balkanlanden. Met zeven zelfstandige vestigingen en vertegenwoordigingen in zestien landen, heeft SanSwiss zich ontwikkeld tot een marktleider in badkamerinrichtingen. Zoals wij aan ons basisbeginsel zijn verplicht, zetten wij met innovatie, design en kwaliteit onze visie om tot werkelijkheid. Elke dag is het onze uitdaging te zorgen voor de hoogste klanttevredenheid.

2020

Investeren in de toekomst:
SanSwiss blijft groeien en heeft een nieuwe, modernere productie en logistieke infrastructuur in Jičín, Tsjechië.

Deze nieuwe multifunctionele hal is een belangrijke stap in de bedrijfsstrategie met als doel om de efficiëntie van de productie, opslag en het logistieke systeem voor de hele SanSwiss-groep te maximaliseren.

De investering van bijna 200 miljoen heeft de productiecapaciteit, opslag en kantoorruimte aanzienlijk van 9.500 tot meer dan 18.600 vierkante meter verhoogd.

Deze reorganisatie stelt ons in staat om de materiaalstroom en afgewerkte producten efficiënt te beheren en daardoor de snelheid en flexibiliteit van de levering aan klanten in Europa te verhogen.

Door middel van de geavanceerde productieprocessen biedt SanSwiss zijn klanten hoogwaardige producten en diensten.

Door het gebruik van innovatieve materialen, het verbeteren van technieken en het creëren van passende oplossingen, kunnen wij u douchedeuren, -wanden en -bakken aanbieden die comfort, functionaliteit, design en de betrouwbaarheid van SanSwiss combineren.

COMMITMENT naar Kwaliteit

TV CE ESG Aquaperle
SanSwiss-producten voldoen aan de hoogste eisen op het gebied van technologie, functionaliteit, comfort en design. Consistente naleving van de productkwaliteit wordt gecontroleerd in reguliere test- en testprocedures. De selectie van hoogwaardige materialen, zorgvuldige verwerking in moderne productieprocessen en consistente verdere ontwikkeling zorgen voor het erkende hoge kwaliteitsniveau van alle SanSwiss-producten.

SanSwiss-producten voldoen aan de hoge normen van de huidige Europese normen Alle SanSwiss-douchewanden van glas zijn gemaakt van gehard gehard veiligheidsglas en voldoen aan de eisen van de Europese veiligheidsnormen EN 12150-1: 2000.