Cookies
Selectie bevestigen
Alles toestaan

Alles weigeren

Hellend plafond badkamer: kan het werken?

juni 2020
Een kleine ruimte kan een uitdaging zijn. Maar wat als er geen ruimtegebrek is, maar de ruimte wel een schuin plafond heeft?

Vaak blijkt bij het verbouwen van ruimtes in voormalige boerderijgebouwen, zoals stallen of graanpakhuizen tot een woonhuis, dat het scheiden van de openbare ruimte van het privégedeelte, alleen voor de gastheren, betekent dat de hoofdslaapkamer en de badkamer op de bovenverdieping moeten worden geplaatst. Hellend plafond badkamer heeft een kans om een unieke ruimte te worden, maar je moet de situatie onder ogen zien.

Hellend plafond badkamer: meet de bruikbare oppervlakte

Laten we beginnen met een definitie: een bruikbaar gebied is een gebied waar de afstand tot het plafond 190 cm is. Meestal wordt dit deel van de ruimte gebruikt voor het plaatsen van wastafels, spiegels en radiatoren. Op de schuine wanden daarentegen kan een toilet, bidet of badkuip worden geplaatst. De douchecabine kan zonder helling of tegen een hellend plafond worden geplaatst - SanSwiss biedt een verscheidenheid aan douchecabines die kunnen worden aangepast om onder een hellend plafond te passen. Belangrijk is dat u een plaats kiest die het verlaten van de cabine comfortabel maakt.
Hellend plafond badkamer: kan het werken?

Hellend plafond badkamer: slimme oplossingen

Als alleen het oppervlak en het interieur het toelaten, raden wij aan om een badkamer te creëren die open is voor de hoofdslaapkamer. Dit vergroot niet alleen de ruimte optisch, maar maakt het ook mogelijk om de ruimte op een natuurlijke manier te verlichten, en om zaken te gebruiken die met ontspanning te maken hebben, maar niet typisch badkamermeubilair - zoals chaise longue.
Vaak zijn er in gebouwen die in het centrale deel van de ruimte zijn omgebouwd, massieve zuilen die het plafond ondersteunen. Deze kunnen niet worden verwijderd, maar kunnen worden gebruikt als een interessant element van het interieur. Als er voldoende verlichting en ventilatie is, kunnen bloempotten, vooral klimpotten, in de buurt van de paal worden geplaatst. Een andere oplossing is het plaatsen van hangers rond de paal. Een interessante oplossing zal ook zijn om spiegels rond zo'n paal te plakken.

Hellend plafond badkamer: douche-ideeën

Wij moedigen u aan om buiten de kaders te denken - een schuine douche is niet altijd een compromis, vaak is het de ongewone vorm die nieuwe mogelijkheden kan openen, bijvoorbeeld een groter douchegedeelte of een bankje binnenin, waardoor het makkelijker is om mensen met een mobiliteitsbeperking te gebruiken.

Een douche zonder douchebak is een zeer goede optie - de hele vloer is even hoog, er zijn geen storende rechte lijnen en een lijnafvoer beschermt de vloer tegen overstromingen.
Bekijk alle blogberichten