Cookies
Selectie bevestigen
Alles toestaan

Alles weigeren

Welke douchewand is gemakkelijk te reinigen?

juni 2020
De mooiste badkamer verliest zijn mooie uiterlijk als de douchecabine strepen en sporen van zeep, badgel of shampoo heeft. Helaas houden maar weinig mensen ervan om het huis schoon te maken. Daarom is het de moeite waard om te kiezen voor een douchecabine die gemakkelijk te reinigen is vanaf het ontwerpstadium.

Makkelijk te reinigen douchewand: het ontwerp

De plaats waar na verdamping kalk, stofdeeltjes en cosmetische resten moeilijk te verwijderen zijn, zijn de moeilijk bereikbare plekken van de cabine - d.w.z. profielverbindingen, rolgeleiders in de cabine met schuifdeuren en alle samenkomende punten bij de afdichtingen. De mate van kalkaanslag is afhankelijk van de waterhardheid. Indien mogelijk is het de moeite waard om te kiezen voor inloopdouchecabines - het merk SanSwiss biedt enkele tientallen modellen in verschillende collecties aan. Daarnaast zijn onze cabines uitgerust met een breed scala aan oplossingen die het reinigen vergemakkelijken. In schuifcabines is er een deuropenersysteem en in scharnierende cabines zijn de scharnieren van binnenuit gelijk met het glasoppervlak, waardoor het mogelijk is om water op te vangen met een zuigmond.
Welke douchewand is gemakkelijk te reinigen?

Makkelijk te reinigen douchecabine: type glasafdekking

Een ander potentieel probleem is het grote glas, een vanzelfsprekendheid in elke douchecabine. Het is heel gemakkelijk om hier strepen te krijgen. De oplossing is om te kiezen voor een gravure of een bedrukking op het glas - het kan gaan om druppels, verticale lijnen of een raster, of zelfs een boomtakmotief. Alle beschikbare glasvarianten en profielen van Sanswiss zijn te vinden op onze website. Bovendien is het de moeite waard om te onthouden dat het oppervlak van het glas verrijkt is met een duurzame Aquaperle-polymeercoating, die kalkafzetting voorkomt en het gemakkelijker maakt om de cabine schoon te houden.

Makkelijk te reinigen douchecabine: reinigingsmiddelen

Hoewel er tientallen bereidingen worden aangeboden, is het de moeite waard om te onthouden dat elke melk of pasta krassen op het glas kan achterlaten. Glaspreparaten zijn een veel beter idee, maar ze zijn misschien ook niet het meest geschikt voor de door u gekozen douchecabine. Voor SanSwiss douchewanden, met name die met het Aquaperle systeem, hebben we een lijn van veilige reinigings- en verzorgingsproducten ontwikkeld. We beschrijven ze in de rubriek "reiniging en onderhoud".
Bekijk alle blogberichten