Cookies
Selectie bevestigen
Alles toestaan

Alles weigeren

Badkamer in eco-stijl - drie principes

juni 2020
Eco kan zowel ecologie als economie betekenen - en een eco-stijl badkamer is een project dat zowel functioneel en economisch, maar ook esthetisch is. Hoe laat je dit alles werken? We hebben een korte gids voor u!

Badkamer in eco-stijl: de zuinige apparaten

Een van de pijlers van de ecologie is het terugdringen van de consumptie. In de badkamer kan dit op verschillende manieren worden bereikt. De eenvoudigste en meest gebruikte is de beluchter in de kraan - de zeef belucht het water, zodat we minder water gebruiken, of we nu onze handen wassen of een douche nemen. Over de douche gesproken, het is een veel milieuvriendelijker oplossing dan een badkuip, omdat het waterverbruik op natuurlijke wijze wordt verminderd. Als het kan, kies dan voor een douche. Wij raden onze gids aan: "Douche of badkuip: hoe te kiezen".

Het is ook de moeite waard om een thermostatische douchemengkraan te zoeken. Door een constante watertemperatuur in te stellen verspilt u geen tijd met het zelf instellen ervan. Het is een kostenbesparende methode.

Badkamer in eco-stijl: producten met garantie

Het is ook belangrijk om verstandig om te gaan met de garantie op de producten die we kiezen. Voor SanSwiss douchewanden geldt een volledige garantie van 2 jaar. De keuze voor een kwalitatief hoogwaardig product lijkt op het eerste gezicht misschien niet optimaal voor het budget, maar een lange, probleemloze werking is zeker een pluspunt.

Badkamer in eco-stijl: designdetails

Als het gaat om kleuren en stijl, gaat het in een eco-badkamer om natuurlijke kleuren en vormen, maar ook om materialen. Wij bevelen onze gids "Hout in de badkamer: hoe doe je het goed?". Als u echter de voorkeur geeft aan stenen accessoires of het onthullen van bakstenen op een van de muren, dan is dit ook een zeer goede richting. Het is een verwante designrichting en iets zal u zeker inspireren.
Bekijk alle blogberichten